„Novi Monteživ“ dobitnik sertifikata za kvalitet i bezbjednost proizvoda
U prethodnom periodu kompanija „Novi Monteživ“ DOO Nikšić uložila je mnogo napora i finansijskih sredstava kako bi postigla maksimalan nivo kontrole i bezbjednosti svojih proizvoda što je rezultiralo uspješno završenom implementacijom i sertifikacijom HACCP i ISO 22000:2005 standarda, navode iz te kompanije.

Podsjećaj da su za samo osam mjeseci, kada su počeli sa radom, uspjeli da zadobiju povjerenje velikog broja potrošača.

„Cilj naše kompanije je da na tržištu Crne Gore ponudi kvalitetan i bezbjedan proizvod svim potrošačima jer je svaki naš kupac 100 odsto siguran da konzumacijom naših proizvoda ne može ugroziti svoje zdravlje. Svjedoci smo da se na tržištu Crne Gore može naći velika količina uvoznog pilećeg mesa sumnjivog kvaliteta što nas je dodatno podstaklo da bezbjednost naših proizvoda podignemo na najveći mogući nivo“, objašnjava izvršni direktor Ranko Perućica kako je došlo do dobijanja ovog sertifikata.

Sertifikacija prethodno pomenutih standarda je, dodaje, urađena od strane renomirane sertifikacione kompanije YUQS iz Beograda.

„Napominjem da smo uz ova dva sertifikata dobili i međunarodno priznati sertifikat IQNET – ISO 22000:2005 koji nam omogućava da u narednom periodu svoje poslovanje proširimo van granica Crne Gore. Ovim putem želimo da iskoristimo priliku da apelujemo na sve građane Crne Gore da kupuju domaće proizvode, provjerene od strane nadležnih državnih organa“, poručio je Perućica ispred ove, kako ističe, najveće privatne kompanije u Crnoj Gori koja se bavi proizvodnjom i obradom svježeg izvornog crnogorskog pilećeg mesa.