“I u Nikšiću bi trebala prevladati vladavina prava!”

Na ovom linku možete pročitati naše najnovije obavještenje za javnost.

Ne postoji dovoljna volja da se riješi problem

Nakon slanja svih ovih preporučenih pisama u nastavku nismo dobili odgovor. Stoga Vam savetujemo da u tim pismima potražite jasne dokaze nezakonitog ponašanja i mirisa na korupciju. Ako se to nastavi biće otjerani svi investitori iz grada Nikšića. Gradu kojemu je potrebno više radnih mjesta, posebno za žene Sva očigledna kršenja i zloupotrebe zakona u Nikšiću moraju se završiti, posebno ova člana. 104 zakona o veterinarima. Taj zakon nas obavezuje na korišćenje komunalnih usluga. Ali JP Komunalno odbija da preuzme naš otpad od klanja. Nakon pažljivog čitanja, sami odlučite za koga ćete glasati na predstojećim izborima u 14-3-2020.


Problem još uvijek postoji

Na sledećem linku možete vidjeti pismo upozorenja upućeno gradonačelniku opštine Nikšić g-dinu Grboviću.

Nakon promjene gradonačelnika, obratili smo se i novom gradonačelniku g-dinu Simoviću. Taj dopis možete pročitati na sledećem linku.

Nedopustivo u razvijenim zemljama!

Najnovi dopis Opštini Nikšić

Ako želite znati više zašto je u civiliziranoj zemlji takvo ponašanje vlade neprihvatljivo, pogledajte donji spisak dokumenata u trenutnoj tužbi:

Hronologija ovog problema se odvijala na sledeći način:

Prema ugovoru (link do dokumenta) koji je zaključen sa Javnim Komunalnim preduzećem, mi smo pozivom na broj pozivali JKP da dođu i izvrše odvoz otpada iz naše firme i transporortuju ga na deponiju. Redovno smo izmirivali svoje obaveze prema navedenom pravnom subjektu. Međutim, 12.09.2019. dobijamo informaciju da je došlo do zabrane od strane direktora Muratovića da se izvrši odvoz otpada. Nakon komunikacije sa gospodinom Muratovićem saznajemo da oni imaju problem sa vlasnikom deponije Milisav do koji im je zabranio dovoz otpada iz firme “Novi Monteživ” doo jer je isto previše neprijatnog mirisa.

Dana 13.09.2019. šaljemo mejl na mejl adrese predsjednik@niksic.me i komunalnonk@t-com.me u kom ih obavještavamo da imamo ovaj problem. Navodimo da želimo da se ugovor poštuje i da se naš otpad uredno i redovno odvozi.

Danima smo bili u komunikaciji sa direktorom JPK gospodinom Muratovićem kako bi pronašli rješenje. Isticali smo da oni imaju obaveze u skladu sa ugovorom koji imamo sa njima.

Nakon mnogo razgovora u kojima je direktor JKP Muratović isticao da je nemoćan da nam pomogne jer oni samo vrše naređenja koja dobijaju od Opštine Nikšić, te da je glavni problem činjenica da Opština Nikšić nema zaključen ugovor sa vlasnikom deponije (iz razloga što je isti istekao) pa nema zakonskih načina da mogu vlasnika deponije natjerati da naš otpad prihvati, direktor JKP donosi odluku da ugovor jednostrano raskine. I to vrši dopisom (link do dokumenta) br. 5392 dana 17.09.2019. godine.

Dana 18.09.2019. smo ponovo poslali mejl predsjedniku Opštine Nikšić kako bi ga obavjestili da problem sa JKP još uvijek postoji.

Bili smo prinuđeni da vršimo plaćanje veće nadoknade JPK kao i vlasniku deponije Milisav do kako zaključili novi ugovor (link do dokumenta), koji je u poređenju sa starim imao dodatnu nadoknadu po kamionu otpada.

Kompletna navedena situacija proizvela je ogromne finansijske negativne posledice na našu kompaniju i bili smo prinuđeni da drastično smanjimo nivo proizvodnje i otpustimo veći broj zaposlenih. Gore možete vidjeti još jedno u nizu obavještenje poslato gospodinu Grboviću, gradonačelniku opštine Nikšić.

Na ovom videu možete pogledati emisiju koju je televizija Nikšić napravila o našoj kompaniji.

HUMANOST NA DJELU!

 

Danas je naša kompanija organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju Nikšić u kojoj su učestovali naši zaposleni . Ističemo da nam je bilo zadovoljstvo što na ovaj način možemo nekom pomoći.

PRUŽI RUKU ZA ŽIVOT! DARUJ KRV!

“Novi Monteživ” doo iz Nikšića ovim putem želi da obavjesti javnost da smo zabrinuti kvalitetom pilećeg mesa koje je prisutno na tržištu Crne Gore i koje se nudi našim sugrađanima.

U proteklih par mjeseci uradili smo niz analiza uvoznog zamrznutog pilećeg mesa i na osnovu dobijenih rezultata zaključili da uvozno meso sadrži više vode u poređenju sa našim mesom.

Ovdje možete vidjeti naše analize. Možete vidjeti i notarski dokument koji potvrđuje sve istraživačke korake.

I sami možete jednostavno uraditi to istraživanje kupovinom zamrznutog pilećeg mesa koje ćete odmrznuti. Postoje dvije jednostavne kućne metode,stavite meso u tanjiru 12 h da se odmrzne na sobnoj temperaturi ili stavite u mikrotalasnoj peći na odmrzavanje 2 minuta. Izmjerite meso prije i posle odmrzavanja i procjenite  razliku.

Tvrdimo da zamrznuto meso, koje potiče od drugih proizvođača iz uvoza, a nalazi se u maloprodajnim objektima u Nikšiću i na tržištu cijele Crne Gore sadrži 2 do 8 puta više nego naše meso. Napominjemo da su kupci na ovaj način prevareni i da može biti ugroženo zdravlje. Umjesto zdrave i hranljive piletine trgovci nude i prodaju piletinu koja sadrži neprirodne sastojke.

Za kraj bi poručili kupcima, kupujte domaće meso, hranite se zdravo.

KUPUJMO PILEĆE MESO A NE VODU!

 

01.01.2017

Srećna Nova godina svim našim kupcima kao i poslovnim partnerima. Neka Vam ova 2017. godina donese samo sreću, zdravlje i uspjeh od srca Vam želi kompanija Monteživ.

28.11.2016 Video o našoj kompaniji

Poštovani posjetioci našeg sajta,

Na ovom linku možete vidjeti sjajan video o našoj kompaniji https://www.youtube.com/watch?v=eVcDjAuZ-1Q&t=60s

25.11.2016 godine je svečano otvorena naša kompanija

Poštovani posjetioci našeg sajta,

Juče, 25. Novembra je svečano otvorena naša kompanija. Ovaj za nas veoma bitan događaj uljepšali su svojim prisustvom naši mnogobrojni gosti. Svečanost je počela ispred naših proizvodnih pogona da bi se zatim nastavila u hotelu “Onogošt”. Uz prijatnu muziku naši gosti su imali priliku da oprobaju naše pileće meso i da se uvjere u kvalitet.

17.11.2016 godine nam je stigla treća tura jednodnevnih pilića

Poštovani posjetioci našeg sajta,

Juče, 17.11.2016 godine nam je stigla druga tura jednodnevnih pilića.

27.10.2016 godine nam je stigla druga tura jednodnevnih pilića

Poštovani posjetioci našeg sajta,

Juče, 27.10.2016 godine nam je stigla druga tura jednodnevnih pilića.

Farma Monteživ "Proizvodiće 550 tona piletine godišnje" 23.10.2016

Poštovani posjetioci našeg sajta,

23.10.2016 godine objavljen je članak o našoj firmi na sajtu RTCG. Taj članak možete pročitati na ovom linku.

Monteživu je stigla prva isporuka pilića 13.10.2016

Poštovani građani,

Monteživu je danas stigla prva isporuka jednodnevnih pilića i počeo je proces uzgoja.

Još pet dana do dolaska pilića na naše farme 08.10.2016

Poštovani biznis kupci,

Ostalo je još samo pet dana do dolaska pilića tj. njihovog naseljavanja na naše farme.

Možete poručiti naše visoko kvalitetno meso na sledeći način:

– Online na našem sajtu www.monteziv.com gdje možete  vidjeti naš cjenovnik i raspored isporuka u vašem gradu,

– E-mail poštom: slanjem porudžbine na mail prodaja@monteziv.com i

– Telefonskim pozivom naših menadžera prodaje: 068/860-901 ili 068 / 860-902

Ukoliko u narednih 5 dana pošaljete porudžbinu dobićete na svojoj prvoj porudžbini i ekstra rabat od 5%.

 

Pozdrav, prodajni tim Monteživ-a.

Saopštenje za javnost: Zakoni se mijenjaju ali se ništa ne mijenja 05.10.2016

Poštovani građani,

U ovom saopštenju za javnost ćete pronaći uvjerljiv dokaz o izjavi u naslovu. Uprkos novim zakonima i postojanju Agencija koje štite potrošače, ružno ponašanje EPCG da odbije nove priključke, osim u slučaju ako su plaćeni svi dugovi prethodnog vlasnika, prouzrokovalo je velike gubitke za Novi Monteziv doo. Građanske, krivične i administrativne tužbe su počele ove nedjelje kako bi bili sigurni da će se zaustaviti ova standardna praksa većine monopolističkih  preduzeća. Cilj ovih tužbi je naplata gubitaka i stvaranja bolje poslovne klime u Crnoj Gori.

Monteživ je počeo sa radom! 30.09.2016

Poštovani građani Crne Gore,

Sa velikim zadovoljstvom možemo da objavimo da je naša proizvodnja pravog Crnogorskog, svježeg pilećeg mesa započela. Danas je poručena prva količina jednodnevnih pilića koja se naseljava na našim obnovljenim farmama sa početkom prvog naseljavanja 13.10 2016-te godine. Pileće meso proizvedeno u savremenim farmama uz odgoj pilića u najhumanijim uslovima uz inovativnosti koje smo uveli u proizvodni tok, garantuju da će naše meso biti na visoko kvalitetnom nivou.

Crnogorsko tržište hrane će od 18-tog novembra ove godine, kada će biti prve isporuke našeg mesa, biti bogatije za još jedan domaći proizvodni asortiman. To je, cijenjeni građani,  Crnogorsko svježe pileće meso sa rezanim programom. Posebno napominjemo da se pilići  hrane hranivima bez GMO žitarica i bez sirovina životinjskog porijekla. Čitavu kontrolu nad proizvodnjom vrši Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvija, Uprava za bezbijednost hrane,veterinu i fitosanitarne poslove Crne Gore.

Kupujte naše, kupujte Crnogorsko svježe pileće meso proizvođača  „Novi Monteživ“ d.o.o. Straševina,Nikšić

Srdačan pozdrav !

Seminar "Pretvorite sajt u prodajnu mašinu" 27.09.2016

Dana 27.09.2016 godine je održan seminar u Podgorici, u hotelu “Podgorica”. Tema seminara je bila “Pretvorite sajt u prodajnu mašinu“. Tom seminaru je prisustovao naš predstavnik firme Bojan Perućica. Na seminaru su predavači bili gospodin Željko Popović iz firme 2BI http://www.2bi.me (poznata IT kompanija u Crnoj Gori i regionu) kao i gospodin Nikola Radosavović iz kompanije Amplitudo http://www.amplitudo.me (kompanija za razvoj i distribuciju softvera, implementaciju ICT rješenja, digitalni marketing i on-line promociju i on-line prodaju.)

U narednih nekoliko rečenica će biti navedeno par važnih savjeta kako da i vi poboljšate Vaš sajt:
– Veoma je važno da posetioci sajta koji dođu na Vaš sajt odmah steknu informacije čime se to bavi Vaša firma i to na najjednostavniji način. Tu informaciju treba objaviti na Naslovonj stranici sajta.
– Na stranici “O nama” trebalo bi struktuirati tekst koji bi najmanje govorio o Vama. Naglasak treba staviti na kupca i navesti mu priču u kojoj je objašnjava šta se dobija kupovinom Vaših proizvoda i objašnjava mu se na taj način se zadovoljava njihova potreba za kvalitetom.
– Važno je napomenuti saradnike sa kojima posluju. Ta informacije se preporučuje takođe na stranici “O nama”. Ta lista bi trebalo da bude po abecednom redu, kako se neko od saradnika ne bi naljutio što je na primjer 11 na listi. Takođe ta lista treba da sadrži logotipe ovih kompanija. Isto tako, treba navesti preporuka od strane ovih saradnika u vidu kratkog teksta gdje bi u par rečenica objasnili zašto posluju sa Vama.
– Dobra ideja jeste sprovesti anketu među saradnicima sa kojima trenutno sarađujete. Sve informacije dobijene na osnovu istraživanja kasnije možete iskoristiti za pregovore sa novim saradnicima da ih na što kvalitetniji načinuverite da treba da sarađuju sa Vama.

Seminar će Vam omogućiti da naučite nove stvari koje mogu dovesti do poboljšanja Vašeg sajta i Vaše prodaje. Predavanja su veoma zanimljiva i puna praktičnih rešenja za probleme sa kojima se svaka firma susreće u poslu.

Posjeta predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića i potpresjednika Vlade Petra Ivanovića 06.09.2016

Dana 06.09.2016 godine u radnu posjetu našem preduzeću bili su gradonačelnik Opštine Nikšić Veselin Grbović i potpresjednik Vlade Petar Ivanović sa saradnicima. Tom prilikom smo ih upoznali sa našim planovima za početak proizvodnje kao i sa izvedenim radovima na revitalizaciji našeg kompleksa.

U neposrednom razgovoru naši gosti su iskazali zadovoljstvo zbog početka proizvodnje i činjenice da ćemo uposliti novih 35 radnika kao i same činjenice da će iz naše proizvodnje dnevno na tržište Crne Gore biti plasirano više od 1700 kg svježeg pilećeg mesa.

Uvjerili su se u ozbiljnost naših poslovnih namjera a bilo je razgovora i o budućoj saradnji sa državnim institucijama u cilju što boljeg kvaliteta našeg proizvodnog asortimana kroz kontrolu istog od strane Veterinarske uprave i službe za bezbjednost hrane.

OBAVJEŠTENJE O KUPOVINI

Dana 18.12.2015 godine potpisan je “ugovor o prodaji nepokretnosti preuzimanjem ispunjenja” pred notarom Kostić Lelom i obavljena je kupovina farmi i klanice za proizvodnju živinskog mesa od bivšeg vlasnika. Time su se stekli uslovi za početak radova na rekonstrukciji objekata i remontu opreme i pripremanju za početak proizvodnje. Kupovina je obavljena od strane investitora iz Holandije.